Garantie

Via het RMA formulier kunt u contact opnemen met al uw vragen met betrekking tot ruilen, retourneren of garantie.

Let op dat er geen garantie wordt gegeven op accu’s van laptops. De garantie op accu’s van iPads en iPhones bedraagt 3 maanden.

De garantietermijn staat vermeld op de productpagina en op de factuur.

Om onduidelijkheden te voorkomen hieronder de voorwaarden van garantie op iPhones, iPads en accessoires:

WAT VALT BUITEN DE GARANTIE?

Bij schade die veroorzaakt is als gevolg van druk-, val-, stoot- of vochtschade*, kan het zijn dat de reparatiekosten van een ander defect niet meer onder de garantie valt. De garantie ook bij toepassing van illegale software zonder het merk van de fabrikant.

Let op: Laat je een device repareren of onderdelen vervangen bij een externe partij? Ook dan vervalt de garantie bij Maxicom IT

Onderstaande punten vallen buiten de garantie:

  • Mankementen na de garantieperiode;
  • Schade als gevolg van ondeugdelijk gebruik door gebruiker (gebroken/gescheurde onderdelen en/of vochtschade);
  • Schade die is veroorzaakt door kortsluiting van buitenaf. Voorbeelden hiervan zijn blikseminslag of het gebruik van een verkeerde adapter
  • Gebroken simkaartlezer;
  • De touch-ID functionaliteit bij vervanging van de homebutton;
  • Gebroken cameralens;
  • Beschadigde of vieze laadconnector;
  • Loszittende onderdelen hoofdtelefoon aansluiting / AUX Flex;
  • Refurbished iPhone 7 (Plus) toestellen zijn niet per definitie waterdicht en hierop geven wij dus géén garantie;
  • Bij iPhone 7 (Plus) toestellen is de homebutton niet te repareren, dus hierop kunnen wij geen garantie geven.

* Toelichting op val-, druk-, stoot-, gebruik- of vochtschade:

Dit type schade kan op meerdere manier ontstaan. Veelvoorkomende oorzaken zijn veelvuldig gebruik of het stoten/laten vallen van het apparaat. Dit kan als resultaat hebben dat het product niet meer naar behoren functioneert. Ook wanneer er een sterke druk op het apparaat wordt uitgeoefend, kan schade ontstaan.

Denk aan het gaan zitten op je toestel of het dragen van je toestel in een te strakke broek(zak). Hierdoor kan je toestel kromtrekken. Dit kan schade veroorzaken die aan de buitenkant niet zichtbaar is, maar waardoor een aantal functies niet meer (goed) werken. Water- of vochtschade kan verschillende oorzaken hebben. Het meest voorkomend is het in contact komen van het apparaat met water of een andere vloeistof. Gebruik je je telefoon in een vochtige ruimte, dan kan er ook schade optreden. Denk aan telefoongebruik in de badkamer of wanneer het mistig is. Daarnaast kunnen zweet, klamme handen of grote verschillen in temperatuur er ook voor zorgen dat je telefoon niet meer naar behoren functioneert.

GARANTIE OP ACCESSOIRES

Voor garantie op accessoires geldt een andere termijn dan op de devices zelf. Bij Maxicom IT heb je standaard 3 maanden garantie op de accessoires, gerekend vanaf de aankoopdatum. Indien de producten binnen die periode een defect vertonen en er geen val-, stoot- of waterschade is, wordt het accessoire kosteloos omgeruild.

Back to Top