Onze IT-diensten

Maxicom is al sinds 1998 dé expert op gebied van refurbished hardware en netwerkapparatuur. De technologie verandert, maar de behoefte blijft gelijk. Bedrijven willen naast IT-hardware van goede kwaliteit tegen een nette prijs ook ontzorgt worden met de werkzaamheden rondom de aan- en terugkoop.

Wij begrijpen dat IT complex is. Door diensten op gebied van installatie, advies, dataverwijdering, recycling en opslag aan te bieden maken wij IT beheer eenvoudig. Vragen rondom IT en onze dienstverlening? Neem contact op.

RECYCLING

Wij hergebruiken ICT apparatuur

REFURBISHMENT

ICT middelen als nieuw

TERUGKOOP

Terugkoop van uw oude middelen

DATA-WIPING

Datadragers laten wissen

SPARE PARTS

Ruime keuze aan onderdelen

De-commissioning

De-installeren van werkplekken

WERELDWIJD BREED NETWERK

Groot wereldwijd netwerk

RUIME VOORRAAD

Ruime voorraad onderdelen

Recycling

Maxicom hecht veel waarde aan duurzaamheid. Door zo veel mogelijk producten en onderdelen te refurbishen krijgen producten, die vaak als ‘afgeschreven’ worden beschouwd, een tweede leven. Echter is het niet mogelijk om alle producten en onderdelen te hergebruiken. Deze producten worden door Maxicom verzameld en gescheiden zodat deze kunnen worden gerecycled.

Hoe werkt recycling bij Maxicom?

Recycling is het opnieuw gebruiken van materialen. Met recyclen voorkomt u dat er nieuwe onderdelen geproduceerd moeten worden en zo worden onder andere grondstoffen gespaard en komt er minder uitstoot van broeikasgassen vrij.

Recycling is niet hetzelfde als het hergebruiken van producten. Bij Maxicom scheiden en sorteren we alle onderdelen in hiervoor bestemde containers. Zo worden onderdelen als kabels, printplaten en harde schijven gescheiden in verschillende bakken en afgevoerd naar een gecertificeerd bedrijf. Dit bedrijf verwerkt deze producten verder zodat deze uiteindelijk weer aangeboden kunnen worden als grondstoffen voor nieuwe producten. Het afvoeren van gebruikte IT-goederen moet voldoen aan verschillende milieuwetgevingen zoals o.a de WEEE en AEFA. Maxicom voldoet aan deze wetgevingen. Laat ons uw IT-recycling regelen waardoor ook uw organisatie voldoet aan deze eisen.

Refurbishment

Kiest u voor refurbished van Maxicom, dan kiest u voor kwaliteit. Refurbished wil zeggen dat het product wat u koopt gereviseerd is en is teruggebracht naar nagenoeg nieuwstaat. Bij Maxicom doen wij dit als volgt:

  • Gecertificeerde technische controle van de hardware;
  • Samenwerking met internationale partners;
  • Reiniging van de buiten- en binnenkant van producten;
  • Verwijderen van alle kenmerken (labels, stickers, etc);
  • Data-wiping; alle data verwijden en product gaan naar factory default;
  • Upgraden van de software, updates installeren;
  • Wij leveren A Grade kwaliteit, onze producten voldoen aan uw eisen;
  • Aangepaste garantie mogelijk;

Trade-in van uw gebruikte apparatuur

Bij Maxicom vinden we het belangrijk dat ICT producten hergebruikt worden als het mogelijk is. We bieden een integrale dienstverlening voor de fysieke, commerciële en administratieve afhandeling van de te vervangen ICT apparatuur. We doen voor het afvoeren, de inventarisatie, registratie en gecertificeerde datawiping van uw afgeschreven ICT apparatuur. Indien gewenst kunnen we zelfs op locatie wipen. Hiermee verkleinen we de risico’s, verlaagt u de kosten en verminderen we de stress waarmee het verwijderen van apparatuur gepaard gaat.

We doen dit alles op een milieuvriendelijke manier. Indien apparaten niet meer ingezet kunnen worden gaan we de onderdelen die we kunnen hergebruiken op voorraad leggen. De onderdelen die niet opnieuw inzetbaar zijn, worden gerecycled. We denken mee aan het milieu!

Aan de hand van vooraf aangeleverde specificaties kan Maxicom een indicatieve waardering geven. Na ontvangst gaan onze engineers aan het werk om de apparatuur te testen. Na de testfase stellen we een definitieve prijs vast. Defecte en onverkoopbare ICT-apparatuur bieden we aan bij geregistreerde recyclingbedrijven.

Gecertificeerde Data-wiping

Bedrijfsdata is wellicht het meest waardevolle asset binnen het bedrijf. Bij vervanging van IT-hardware zoals netwerkopslag, laptops of andere datadragers is het van levensbelang dat deze data juist wordt verwijderd. Maxicom is al jaren de meest geschikte partij voor gecertificeerde dataverwijdering.

Mocht u dat willen, dan wordt de data zelfs op locatie verwijderd. Na afloop ontvangt elke klant een certificaat dat bewijst dat alle vertrouwelijke gegevens volgens alle wet- en regelgeving is verwijderd. Geheel volgens de AVG wetgeving en aanvullende Europese standaarden.

Spare part management

Eigen opslag van reserveonderdelen is kostbaar. Alle onderdelen zijn vooraf ingekocht en liggen stil in de eigen voorraad. Door deze producten extern in onze opslag te laten, waarborgen onze klanten kwaliteit en houden ze meer cash vrij voor andere projecten.

We bieden op maat gemaakte contracten om klanten te faciliteren in opslag van spare parts met gegarandeerde levertijd.

De-commissioning

We helpen u graag bij het ontmantelen, de-installeren en afvoeren van uw oude infrastructuur. Het ontmantelen van deze apparatuur en ruimtes vereist een vakkundige aanpak. Hierbij houden we altijd rekening met uw wensen en eisen in verband met dataveiligheid, on- en off site datavernietiging en bijhorende certificaten.

Een breed netwerk, wereldwijd

Maxicom heeft een wereldwijd netwerk. Door onze jarenlange ervaring hebben we contacten over de hele wereld.

Ben je op zoek naar een specifiek product of onderdeel? Dan kijken we met onze partners om voor jou te leveren tegen de beste prijs. Profiteer van onze slimme handelswijze en sluit je aan bij onze tevreden klanten.

Grote voorraad

In 2020 maakten we de overstap naar een nieuw magazijn. Door partnerships en eigen voorraad kunnen we leveren vanuit een magazijn van meer dan 5.000 m². Met voorraad van onder andere; Cisco, Juniper, Arista, HP, Dell/EMC en meer kunnen we snel verzenden. Kunnen specifieke onderdelen niet of nauwelijks geleverd worden door de fabrikant? Neem dan contact op met Maxicom en we kijken direct naar een gepaste oplossing. Onze klanten profiteren meestal van gelijkwaardige of zelfs langere garantie dan de fabrieksgarantie.

Heeft u een probleem? Dringend op zoek naar een kritiek component in uw netwerk? Maxicom kan u snel helpen! Voor de meeste landen in Europa kunnen we next business day levering aanbieden. Dit verkort de buiten bedrijfstelling van de ICT-apparatuur en garandeert dus een hogere mate van continuïteit. Meer weten hierover? Neem contact met ons op!